Kuinka voin auttaa?
Jukka Pajunen
Johtaja,
asiakkuudet
+358 44 418 1215

Valitse sivu

Ajankohtaista

6.6. 2017 Finn-Powerin Seinäjoen tehtaan rakentaminen käyntiin jo kesällä

Lujatalo Oy rakentaa tuotanto- ja toimistorakennuksen Roveksen uudelle yritysalueelle

Finn-Power Oy:n uuden Seinäjoen tehtaan rakentaminen pääsee vauhtiin jo kesän aikana. Laaja sopimuskokonaisuus Seinäjoen kaupunkikonsernin ja yhtiön välillä allekirjoitettiin tänään. Samalla allekirjoitettiin myös urakkasopimus Lujatalo Oy:n kanssa tehtaan rakentamisesta. Urakan arvo on 20,5 miljoonaa euroa.

– Iso kokonaisuus on vaatinut paljon valmistelutyötä, mutta kaikki on edennyt suunnitellusti. Tämä on merkittävä päivä kaikille osapuolille. Uskomme Finn-Powerin ja sen kumppaniverkoston vahvistavan Seinäjoen asemaa teknologiateollisuuden kone- ja laitevalmistuksen vetovoimaisena keskittymänä, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki iloitsee.

Rakennustyöt yhdelle Roveksen kaikkien aikojen suurimmalle yritystontille (8,4 ha) alkavat kesälomien jälkeen ja rakennus valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2018. Hieman yli 20.000 m2:n uudisrakennus sijoittuu Roveksen uudelle teollisuusalueelle Itäväylän varteen. Valmistuessaan rakennuksessa työskentelee yli 350 henkilöä. Finn-Power Oy vuokraa rakennuksen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella käyttöönsä Into Seinäjoki Oy:n tytäryhtiöltä Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy:ltä.

– Yritykselle tulee erittän harvoin tilaisuus rakentaa kokonaan uudet tilat toimintaansa varten. Finn-Powerille on nyt tullut se mahdollisuus. Uudet toimitilat tulevat tukemaan kasvua erityisesti valmistusjärjestelmien toimitusten osalta vahvistaen yrityksen strategista suuntaa. Uudet tilat mahdollistavat tehokkaamman toiminnan ja esimerkisi koneiden käyntiinajotila kasvaa lähes 40 % nykyisestä. Prosessi hankkeen valmistelussa on ollut pitkä jo tähän asti. Haluankin kiittää kaikkia sidosryhmiä tähänastisesta panoksesta uusien toimitilojen eteen. Hyvä yhteistyö varmasti jatkuu tästä eteenpäinkin hankkeen valmiiksi saattamiseksi, toimitusjohtaja Juha Mäkitalo Finn-Power Oy:stä toteaa.

Lujatalon Pohjanmaan yksikölle tehdasurakalla on suuri työllistävä ja taloudellinen merkitys. Rakennushanke työllistää puolentoista vuoden ajan keskimäärin 100-150 työntekijää ja alihankkijaa.

– Aikataulu on tiukka ja vaatii henkilöstöltämme osaamista ja venymiskykyä. Pohjanmaan yksiköllä ja hankkeeseen sitoutuvalla henkilöstöllä on kuitenkin vahva kokemus vaativista hankkeista, joten olen erittäin luottavainen hyvään lopputulokseen ja sujuvaan yhteistyöhön rakennuttajan kanssa, kertoo Lujatalon aluejohtaja Heimo Hantula.

– On hienoa päästä rakentamaan maakunnan yhden merkittävimmän teknologiayrityksen uusia tiloja. Roveksen uusi alue ja tulossa olevat muutkin Seinäjoen yritysalueet tarjoavat todella paljon mahdollisuuksia meille rakentajille, Hantula jatkaa.

Lisätietoja:
Jorma Rasinmäki, kaupunginjohtaja, puh. 040 076 3800
Juha Mäkitalo, toimitusjohtaja, Finn-Power Oy, puh. 050 570 6293
Heimo Hantula, aluejohtaja, Lujatalo Oy, puh. 044 585 2968

6.6.2017 Tibnorin Seinäjoen teräspalvelukeskus on Pohjoismaiden suurin osavalmistuksessa

Tibnorin Seinäjoen palvelukeskuksen 6 miljoonan euron laajennusprojekti on nyt valmis. Viralliset avajaiset ovat tänään 6. kesäkuuta 2017. Investoinnin jälkeen Seinäjoen yksikkö on Pohjoismaiden suurin osavalmistukseen erikoistunut teräspalvelukeskus.
Tibnor toimittaa terästä ja metalleja teollisuusyrityksille Pohjoismaissa ja Baltiassa. Se tarjoaa kattavan valikoiman teräs- ja metallituotteita sekä niihin liittyviä esikäsittelypalveluita. Esikäsittely tarkoittaa sitä, että terästuotteet on valmistellaan tai työstetetään käytettäväksi suoraan asiakkaan jatkotuotannossa, jopa hitsaus- tai kokoonpanovalmiina osina. Tibnorilla on kolme teräspalvelukeskusta Suomessa (Seinäjoella, Hyvinkäällä ja Järvenpäässä), viisi Ruotsissa, kolme Norjassa sekä yksiköitä Tanskassa ja Liettuassa.
”Meillä on Seinäjoella noin 200 työntekijää, ja olemme erikoistuneet teräsosien valmistamiseen eri toimialoille. Toimitamme niin muotoonleikattuja teräsosia auto- ja rakennusteollisuuteen kuin erikoiskomponentteja yksittäisiin projekteihinkin. Seinäjoki on monipuolinen ja kapasiteetiltaan iso yksikkö, jossa on mm. kymmenen suurta taivutuskonetta ja kolmisenkymmentä leikkauskonetta”, kertoo Pekka Oja, joka vastaa Tibnorin liiketoiminnasta Suomessa ja Baltiassa.
Asiakkaille investointi näkyy palveluiden joustavuutena, parempana laatuna sekä mahdollisuutena vastata erilaisiin asiakastarpeisiin. Kun kaikki leikkausmenetelmät ja taivutuskoneet ovat saman katon alla, tuotannon ohjaus tehostuu ja säästyy aikaa. Koska katettua varastointitilaa on enemmän, säilyy myös varastoitavien tuotteiden laatu parempana. Joustavuutta lisää myös se, että osavalmistuksen ja levyjen varastot ovat samassa paikassa.
”Laajennuksen myötä meillä on lisäkapasiteettia erityisesti osien särmäyksessä sekä poltto- ja plasmaleikkauksessa. Myös levyjen mankelointipalvelua saa jatkossa saman katon alta”, kertoo Pekka Oja.

Lisätietoja: Pekka Oja, Tibnorin Suomen liiketoiminnasta vastaava johtaja, puh +358 40 5002260, pekka.oja(at)tibnor.com

1.6.2017 Seinäjoki Areenasta laajennuksen ansiosta entistä merkittävämpi tapahtumakeskus

Seinäjoki Areenan 7000 kerrosneliömetrin laajennus on valmis. Varsinaiseen tulikokeeseen uusi osa pääsee jo Farmari-näyttelyssä 14.-17. kesäkuuta. Heinäkuussa vuorossa ovat Tangomarkkinat ja iso hengellinen tapahtuma, myöhemmin syksyllä valtakunnalliset käsityömessut ja mm. salibandyn Champions Cup. Marraskuun alussa Areenan valtaa Haloo Helsinki 10-vuotiskiertueellaan. Laajennusosan henkilökapasiteetti on 4 000. Vanhaan halliin mahtuu 9 000 henkilöä.

– Laajennuksen ansiosta Seinäjoen talousalue vahvistaa asemaansa valtakunnallisena tapahtumakaupunkina. Nykyiset tapahtumat saavat kaipaamaansa lisätilaa ja siten mahdollisuuden kasvaa. Tavoitteena on myös uusien, isojen valtakunnallisten tapahtumien saaminen kaupunkiin, toimitusjohtaja Esa Alajoki toteaa.

Messujen, konserttien ja kokousten lisäksi Areena vahvistaa Seinäjoen asemaa urheilukaupunkina. Esimerkiksi salibandyn virallisen kokoisia kenttiä vanhaan ja uuteen halliin mahtuu yhteensä kuusi. Laajennuksen rakentaminen katsomoinvestointeineen maksoi noin 10 miljoonaa euroa. Rakennusurakoinnista vastasi Seinäjoen Rakennustekniikka Oy.

 

Seinäjoki Areena lyhyesti:

– Kävijämäärä 300 000/v
– Hallien kokonaispinta-ala yli 12 000 neliötä + 2000 neliötä toisen kerroksen kokous-, toimisto- ja liikuntatiloja
– Osa Seinäjoen kaupunkikonsernia, Seinäjoen kaupungin omistus yhtiöstä 93 %

17.5.2017 Databros kymmenkertaisti konesalikapasiteettinsa

Seinäjokelainen Databros Services Oy on uudistanut tietokonesalinsa Pohjanmaan tehokkaimmaksi ja uudenaikaisimmaksi. Nyt yhtiö pystyy palvelemaan nykyisiä asiakkaitaan aiempaa luotettavammin ja nopeammin ja tarjoamaan palveluitaan isolle joukolle uusiakin asiakkaita, koko Suomessa.

– Kymmenen kertaa tehokkaampaa kymmenesosalla aiemmasta salitilasta ja sähkönkulutuksesta. Kapasiteettia on tarpeeksi ottaa vastaan tuhansia palvelimia. Uudesta tekniikasta on esimerkkinä Fujitsun toimittama, ensimmäinen Suomessa käyttöönotettu Eternus All-Flash 250 levyjärjestelmä, toimitusjohtaja Harri Vuolle kiteyttää 250 000 euron investoinnin hyötyjä.

Palvelin-, huolto- ja järjestelmätukiasiakkaiden osuus Databrosin 5,5, miljoonan euron liikevaihdosta on 35 prosenttia, laitteiden ja ohjelmistojen 65. Investoinnin ansiosta on mahdollista moninkertaistaa konesaliasiakkaiden määrä.

Databros tarjoaa salistaan private cloud -tyyppisiä palvelin- ja palveluratkaisuja. Lisäksi toteutetaan hybridiratkaisuja, joissa palvelimet ovat hajautettuina osin asiakkaan omissa, osin Databrosin ja osin kansallisissa tai kansainvälisissä palvelinsaleissa.

– Vähän tiedon hakemisen ja kriittisyyden perusteella jaoteltuina. Huolehdimme konesalista asiakkaiden palvelimet, sähköpostit, domainien hallinnan, roskapostisuodatuksen ja tiedonvarmistuksen, Vuolle kertoo.

Vuolle esittelee ylpeänä Googlen jättidatacentereihin verrattuna varsin pientä, mutta tehokasta konesalia ja sen energiatehokasta jäähdytys- ja varavirtajärjestelmää.

– Vaihdoimme tänne koko sisuskaluston ja varmistimme kaikki tukijärjestelmät vähintään kahdennettuna, osin kolminkertaisella varmistuksella. Sali saikin tulikasteensa viime syksynä, jolloin alueella oli kaksi laajaa sähkökatkoa kahden viikon sisällä. Automatisoitu varmuusjärjestelmä toimi kuten pitikin ja asiakasyritysten IT-järjestelmät toimivat katkotta.

11 vuotta sitten kahden yhtiön fuusiona syntyneessä Databrosissa työskentelee 16 alan ammattilaista. Vuolle on yksi viidestä omistajasta. Seinäjoki saa Vuolteelta kehut toimintaympäristönä.

– Yrittäjäystävällinen kaupunki. Täällä ymmärretään, että monen ihmisen leipä tulee yrittäjyydestä. Myös kaupungin elinkeinopolitiikka toimii tehokkaasti. Meillekin löytyi aikanaan sopiva tila, jonka saatoimme myöhemmin lunastaa kaupungilta omaksemme.

Lisätietoja www.databros.fi

Harri Vuolle, toimitusjohtaja, Databros Services Oy p. 0405043179

3.4.2017 PRP investoi yli 2 miljoonaa euroa Seinäjoen ja Porvoon yksiköihin

PRP-Seinäjoki investoi Prima Power Oy:n valmistamaan uusimman teknologian levytyökeskukseen kulmaleikkurilla ja täysautomaatiolla. Keskuksen yhteyteen asennetaan Fast bend taivutusautomaatti, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. PRP-Porvoo ottaa käyttöön levytyökeskuksen sinne juuri sijoitetun alumiinikomponenttilevyjen työstökoneen lisäksi. Kyseessä on Duuri-konsernin historian suurin teollinen investointi, yli 2 miljoonaa euroa.

 

Investoinnilla PRP-Seinäjoki kasvattaa strategian mukaisesti sopimusvalmistus-liiketoiminnan osuutta sekä projektiliiketoiminnan tuotantokapasiteettia. Uudet koneet mahdollistavat mittavan tuotantokapasiteetin kasvattamisen sekä Seinäjoella että Porvoossa. Pystymme näin nopeammin vastaamaan kasvaneeseen sopimusvalmistus- ja kohdemyyntisasiakkaiden kysyntään. Lisäksi investointi mahdollistaa omien tuotteiden voimakkaan kehittämisen jatkossa.

 

Investoidut koneet ovat ominaisuuksiltaan maailman nopeimmat, sekä työalueiltaan suurimmat luokassaan. Levytyökeskuksen peruskoko on 1500mm 4300mm ja Fast Bend taivutusautomaatin taivutusleveys on 3300mm. Suuret työstöalueet tarjoavat paljon uusia mahdollisuuksia, joita ei ole aikaisemmin voitu hyödyntää levyjen työstämisessä.

 

Suomalainen perheyritys Duuri Oy juhlii tänä vuonna 40-vuotispäiväänsä. Yhtiö tarjoaa kattavia rakentamisen ratkaisuja lasista ja metallista. Emoyhtiö Duuri Oy on rautakaupan tavarantoimittaja Pohjoismaissa, Scanmikael yksi mailman johtavista lasisten siirtoseinien valmistajista ja PRP ohutlevytuotteiden jatkojalostaja. PRP:llä on ohutlevytuotteiden sopimusvalmistusta, liikerakennusten julkisivu-urakointia sekä alueellista katto- ja terassirakentamista.

 

Lisätietoja www.duurigroup.com
Tomi Erkkilä, toimitusjohtaja, Duuri Oy 0405443010
Ossi Viljanen, toimitusjohtaja, PRP 0503433888

9.3. Lakeuden Ankkuri julkisti vuokrasopimuksia

YIT:n ja Keskon yhteinen kauppakeskushanke Seinäjoella etenee suunnitellusti. Vuokrasopimukset julkistettiin tänään mm. Stadiumin ja Clas Ohlsonin kanssa. Ankkurivuokralaisia ovat lisäksi muun muassa K-Citymarket ja Bio Rex. Uusina toimijoina Seinäjoen markkina-alueella vuokrasopimuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa Luhta Brand Store, TopSport, Finlayson, Vallila, Robert’s Coffee, Chalupa ja Tamarin.

 

Kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on noin 58 000 neliötä ja sinne sijoittuu lähes 100 erilaista vähittäiskaupan ja palveluliiketoiminnan vuokralaista. Kävijämäärän ennustetaan olevan noin 4,5 miljoonaa ihmistä. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2017.

7.3.2017 Finn-Powerin uuden tehtaan aiesopimus allekirjoitettu

Finn-Power Oy:n uuden tehtaan rakentamisesta Seinäjoelle on syntynyt sitova aiesopimus. Aiesopimus uuden tehdas- ja toimistorakennuksen rakentamisesta Seinäjoelle vahvistettiin maanantaina Seinäjoen kaupunkikonserniin kuuluvan Into Seinäjoki Oy:n tytäryhtiön Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy:n hallituksessa. Aiesopimuksen on jo aiemmin hyväksynyt myös Finn-Power Oy:n italialaisen emoyhtiön Prima Industrie S.p.A:n hallitus.

 

Rakennustyöt yhdelle Roveksen kaikkien aikojen suurimmalle yritystontille (8,4 ha) alkavat kesäkuussa ja rakennus valmistuu kokonaisuudessaan marraskuussa 2018. Lähes 20.000 m2:n uudisrakennus sijoittuu Roveksen uudelle teollisuusalueelle Itäväylän varteen. Finn-Power Oy vuokraa rakennuksen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella käyttöönsä. Rakennuttajana ja vuokranantajana toimii Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy.

 

– Finn-Powerin päätös oli merkittävä ja osoitti Seinäjoen ”pitovoiman” kansainvälisen yritystoiminnan kannalta. On tärkeää, ettei kansainvälisillä markkinoilla toimivan suuryrityksen tarvitse lähteä maakunnasta, vaan täällä on kilpailukykyinen toimintaympäristö. Myös yhtiön ulkomaiset omistajat tunnistavat alueemme kilpailukyvyn ja arvostavat suomalaista osaamista. Nämä mahdollistavat toiminnan jatkumisen pitkälläkin tähtäimellä Suomessa ja yhtiön kotimaakunnassa, toteaa kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

 

– Finn-Power on tehnyt päätöksen monipuolisilla kriteereillä ja hyvin huolelliseen vertailuun perustuen. Tämä on ollut pitkä prosessi, jossa valinnan tekee lopulta aina yritys omista lähtökohdistaan.

 

Itäväylän viereinen uusi Roveksen alue on herättänyt markkinoilla suurta mielenkiintoa. Alueella on jo käynnissä useita rakennushankkeita ja uusia tonttikauppoja valmistellaan parhaillaan.

 

– Kyse on koko alueen vetovoimasta toimintaympäristönä ja siellä olevien yritysverkostojen palveluista yhdessä. Seinäjoen ja alueen yritystoiminnan kehityksen kannalta oli todella tärkeä saada uusi Roveksen alue vihdoin viime vuonna käyttöön, toteaa Into Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Kantonen.

 

Lisätietoja: Jorma Rasinmäki, puh. 0400 763 800

27.2.2017 Seinäjoki kisasi kunniakkaasti Vincitistä

Ohjelmistoyhtiö Vincit on päättänyt perustaa uuden yksikkönsä Turkuun. Yhtiö ilmoitti asiasta tänä aamuna. Sijoittumisvaihtoehtoina olivat Seinäjoki ja Jyväskylä. Into Seinäjoessa Vincitin päätös luonnollisesti harmittaa, mutta ei lamaannuta.

 

– Mikään ei jää kaivelemaan. Olimme kisassa tosissamme ja teimme kaikkemme, mutta yritys tekee aina ratkaisun omista lähtökohdistaan. Se, että Seinäjoki nousi mukaan Vincitin kaltaisen yrityksen listalle, on osoitus siitä, että kisaamme sijoittuvista yrityksistä tasaveroisena maan suurimpien kaupunkien kanssa. Teimme prosessin aikana positiivisen ja toivon mukaan lähtemättömän vaikutuksen vincitläisiin, joten ei tiedä, vaikka seuraavalla kerralla valinta osuisikin meihin, asiakkuuksista vastaava johtaja Jukka Pajunen toteaa.

 

Pajunen antaa täydet pisteet Vincitille sijoittumisprosessin hoitamisesta.

 

– Oli hieno kulkea tämä matka yhdessä alansa huippua edustavan firman kanssa. Lämpimät kiitokset myös kaikille alueemme osaajille, jotka osallistuivat hakuprosessiin.

 

Vincitin lisäksi Intolla on käynnissä useita neuvotteluita sijoittumista suunnittelevien yritysten kanssa.

 

– Vire ja aktiivisuus on yrityksissä nousussa, Pajunen kiittelee.

7.2.2017 Finn-Power Oy rakentaa tehtaan Seinäjoelle

Kauhavalla toimivan Finn-Powerin päätös uuden tehtaan rakennuttamisesta Seinäjoelle on kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen mukaan osoitus Seinäjoen ”pitovoimasta” kansainvälisen yritystoiminnan kannalta.

 

– On tärkeää, ettei kansainvälisillä markkinoilla toimivan suuryrityksen tarvitse lähteä maakunnasta, vaan että yhtiön ulkomaiset omistajat tunnistavat alueemme kilpailukyvyn ja arvostavat suomalaista osaamista. Nämä mahdollistavat toiminnan jatkumisen pitkälläkin tähtäimellä Suomessa ja yhtiön kotimaakunnassa.

 

Finn-Power on Rasinmäen mukaan tehnyt päätöksen hyvin huolellisen vertailun perusteella.

 

– Tämä on ollut pitkä prosessi, jossa valinnan tekee lopulta aina yritys omista lähtökohdistaan. Kaikki kolme kaupunkia (Seinäjoki, Lapua, Kauhava) ovat varmasti tehneet hyvät ehdotukset, mutta tällaisissa tilanteissa vain yksi voi tulla valituksi.

 

Seinäjoen kannalta Rasinmäki odottaa Finn-Powerin esimerkin rohkaisevan myös muita valmisteilla olevia ja uusia investointihankkeita päätymään maaliin.

 

Finn-Powerin tehdas on sijoittumassa Itäväylän varrella sijaitsevalle Roveksen uudelle yritysalueelle, josta on valmiina käyttöön 160 hehtaaria.

 

– Uusi Roves on kiinnostanut yrityksiä heti viime kesästä lähtien, jolloin saimme alueen myyntiin. Käynnissä on jo useita rakennushankkeita ja uusia tonttikauppoja alueelta tehdään tänäkin vuonna monia. Kyse on koko alueen vetovoimasta toimintaympäristönä ja siellä olevien yritysverkostojen palveluista yhdessä. Seinäjoen ja alueen yritystoiminnan kehityksen kannalta oli todella tärkeä saada uusi Roveksen alue vihdoin viime vuonna käyttöön, Rasinmäki toteaa.