Kuinka voin auttaa?
Jukka Pajunen
Johtaja,
asiakkuudet
+358 44 418 1215

Valitse sivu

Miljardilla enemmän elinvoimaa
– Seinäjoki jatkaa hyvän kierteessä

Seinäjoki on ollut koko 2000-luvun yksi merkittävimmistä suomalaisista kasvukeskuksista. Rakentavin, muuttovetovoimaisin, yrittäjäystävällisin. Eikä tahti hiivu, päinvastoin. Vuoteen 2021 mennessä Seinäjoella investoidaan miljardi euroa elinvoimaisuuteen. Luvassa on mm. kasvonsa täydellisesti pesevä kaupallinen keskusta ja yhteensä satoja hehtaareja uusia yritysalueita Itäväylän varrella.

– Pääsimme oman rohkeutemme ansiosta hyvän kierteeseen. Innostuimme ja uskalsimme onnistua. Onnistumiset ovat ruokkineet menestystä entisestään. Nyt hyvän kierrettä on ilo kiihdyttää entisestään, kehitysyhtiö Into Seinäjoki Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kantonen toteaa.

Faktoja ja suosituksia

Esittelemme sinulle tässä faktoja ja henkilöitä, jotka puhuvat Seinäjoen puolesta. Tutustu, kiinnostu, innostu, ota yhteyttä ja tule juttelemaan. Teemme sijoittumisen Seinäjoelle helpoksi.

Ydinkeskusta mullistuu uudeksi

Seinäjoen keskusta ei ole muuttunut koskaan aiemmin niin nopeasti ja mullistavasti kuin se tulee muuttumaan muutaman seuraavan vuoden aikana. Vanhaa on purettu uuden tieltä, kerrosluku kasvaa, uutta rakennuskantaa tulee yli 100 000 neliötä. Merkittävä osa ydinkeskustasta uudistaa ilmeensä tälle vuosituhannelle, kuvaa Into Seinäjoen käyttäjälähtöisen suunnittelun asiantuntija Kirsi Mattila Into Seinäjoki Oy:stä.

Asukasluku kasvaa 2500:sta 10 000:een ja keskustassa työssä käyvien määrä kaksinkertaistuu 3000:sta 6000:een. Näin mittava asukasmäärän kasvu luo kysyntää myös kaupalle ja palveluille. Uudet kiinteistöt tarjoavatkin xxx:n verran neliöitä kaupalliseen toimintaan.
Ydinkeskustan liike- ja kerrotalojen rakentumisen lisäksi uusiksi menee myös asemanseutu.

30 hehtaarian asemapaikka uudelle

Seinäjoen asema on yksi keskeisimpiä ja vilkkaimmin liikennöityjä rautatieasemia Suomessa. Seinäjoen kautta kulkee vuosittain yli 2 miljoonaa matkustajaa.

Asema on jatkossakin merkittävä liikenteen solmukohta, mutta myös sekä visuaalisesti että toiminnallisesti aiempaa näyttävämpi portti kaupunkiin ja koko maakuntaan.

– Asemanseutu kasvaa tulevina vuosina tiiviimmäksi osaksi kaupungin ydinkeskustaa. Raideliikenteen kasvu ja hyvä logistinen saavutettavuus varmistavat kaupalle, tapahtumille ja liiketiloille merkittävän kasvun alustan, visioi kehittämisestä vastaava Johanna Rintamäki Into Seinäjoki Oy:stä.

Yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa alueen rakentumiseen jo nyt suunnitteluvaiheessa. Rintamäki kannustaa testaamaan bisnesideoita nyt jo suunnittelun aikana tai tulevana rakennusaikana.

Itäväylällä 1000 hehtaaria tilaa

Helsinki-Oulu -valtatien (VT19) uusi linjaus Seinäjoella – Itäväylä – tarjoaa merkittäviä uusia mahdollisuuksia yritysrakentamiselle. Itäväylän ympäristöön kaavoitetaan lähivuosina vaiheittain yritysalueita yli 1.000 hehtaaria.

Ensimmäisenä käyttöön otetaan Roveksen uusi teollisuus- ja logistiikka-alue. Valta- ja rautateiden risteyksessä sijaitseva Roves on erinomainen sijoittumisalusta erityisesti Helsinki-Tampere-Oulu -kasvukäytävällä liikkuville tavaravirroille. Alueella on tarjolla usean hehtaarin LTA-tontteja, jotka mahdollistavat laajamittaisen logistiikkatoiminnan, sekä suurempia ja pienempiä teollisia ja kaupallisia tontteja.

Vastavalmistunut Roveksen alue sekä pian valmistuva Eskoon alue tarjoavat runsaasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös palveluille, kuten terminaalitoiminnoille, kone- ja laitehuollolle, liikenneasemille, kahviloille ja ravintoloille, viihteelle ja harrastamiselle sekä tietenkin vähittäiskaupalle ja tilaa vievälle kaupalle.

Suosittelen: Jorma Rasinmäki, kaupunginjohtaja

”On kaupunki, jossa rakennetaan enemmän asuntoja kuin missään muualla Suomessa. Kaupunki, jossa työpaikat ovat lisääntyneet, kun muu Suomi on kipuillut taantumassa. Kaupunki, joka kasvaa joka vuosi ja joka kuukausi.

Se kaupunki on useasti valittu Suomen parhaaksi kumppaniksi yrityksille. Se kaupunki on yrittäjyyden keskus alueella, jossa yrityksiä on enemmän kuin missään muualla.

Tähän kaupunkiin kannattaa investoida. Miljardi euroa investointeja viiden seuraavan vuoden aikana on osoitus luottamuksesta.

Seinäjoki voi olla sinunkin elämäsi kaupunki, niin asukkaana kuin yrittäjänä.”

Suosittelen: Raimo Sarajärvi, yrittäjä, kiinteistösijoittaja

”Seinäjoki on kauppakaupunki. Ketjuliikkeiden myynnit kauppakeskuksissamme ovat maan huippua eli ostovoimaa ja ostajia piisaa. Me sijoitamme jatkossakin isosti Seinäjoen ydinkeskustaan.

Seinäjoki on tapahtumakaupunki. Niistä meidät tunnetaan ja niihin on luontevaa panostaa vieläkin. Mainioita alustoja on useita, esimerkiksi Seinäjoki Areena ja OmaSP Stadion.

Seinäjoki on liikkuvan perheen unelmakaupunki. Lyhyiden etäisyyksien sisällä on niin monipuolinen kattaus liikuntapaikkoja, että on vaikea keksiä lajia, jota ei voisi harrastaa ja jossa ei voisi halutessaan pyrkiä huipulle saakka.”

Suosittelen: Juha Gröhn, toimitusjohtaja, Atria Oyj

”Seinäjoella on hyvä toimia, koska täällä on päteviä ja ahkeria ihmisiä. Yleinen ilmapiiri on hyvä. Kaupunki kasvaa ja kehittyy, ja se sinällään luo lisää tekemisen meininkiä. Seinäjoella on positiivinen kierre!  Täällä työt aloitetaan aamulla eikä aamupäivällä, koska kauppaa käydään heti aamusta ja kun kauppaa käydään on oltava terävänä.”

Suosittelen: Miikka Voipio, yksikönjohtaja, Peab

”Pohjoismaisena yhteiskuntarakentajana rakennamme kestävää tulevaisuutta Suomessa. Haluamme luoda elämisen ja asumisen mahdollisuuksia myös Etelä-Pohjanmaan maakunnassa. Lukuisat nostokurjet kertovat nopeasta kaupungin kehittymisestä ja asumisen tiivistymisestä kaupungin keskustaan. Keskustan vetovoimaisuus on menossa kovaa vauhtia eteenpäin ja se luo hyviä mahdollisuuksia menestyvälle kaupalle ja yrittäjyydelle. Uuden itäväylän valmistuminen luo hyvät logistiset mahdollisuudet myös teolliselle toiminnalle. Seinäjoen kompakti koko takaa asukkailleen helpon arkielämisen; hyvät palvelut ja loistavat vapaa-ajanviettopaikat sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet ovat helposti tavoitettavissa. Täällä on ihmisen hyvä olla!”

Suosittelen: Ilona Lassila, yrittäjä, Linnemil

”Pitkäaikainen unelmani toteutui ryhtyessäni yrittäjäksi. Aluksi jännitin, että yrittäjänä työskentely olisi yksinäistä, mutta onneksi olin väärässä. Seinäjoella on hyvä yrittäjien verkosto, josta ammentaa tukea ja kannustusta. Asiakkaat ovat ihania, ja yhteistyö toisten yrittäjien kanssa antaa puhtia päiviin. Vaikka olen yksinyrittäjä, koen, että työkavereiden määrä ja työyhteisö on laajempi kuin koskaan. Innostun päivittäin työstäni Seinäjoella. Täällä kelpaa yrittää!”

Suosittelen: Maarit Karvonen, Seinäjoki Activity Park

”Seinäjoki on mainion kokoinen kaupunki lapsiperheelle. Peruspalveluiden lisäksi täällä on kaikki lapsiperheen tarpeisiin erikoistuneet palvelut, erikoisliikkeet ja vapaa-ajanviettopaikat.

Yksityisten lastenhoitopalveluiden ansiosta perheillä on monipuolisia vaihtoehtoja päivähoitopaikan valinnassa.

Harrastusmahdollisuuksissa Seinäjoki on vertaansa vailla. Kulttuuripalveluista esimerkiksi kirjastomme on huikea elämys. Kahden pienen pojan äitinä arvostan sitä, että kaikki palvelut ovat helposti saavutettavissa ja äidillä jää aikaa myös yrittää.”

Suosittelen: Jari Hietala, toimitusjohtaja Ahma Ympäristö

”Ahma ympäristö Oy sijoittui Seinäjoelle keväällä 2015. Sijoittumisen syy olivat erinomaiset uudet tilat Kapernaumin uudella teollisuusalueella sekä Seinäjoen keskeinen sijainti. Sijoittumisen pohjaksi teimme itse kattavan selvityksen lähialueiden mahdollisuuksista. Seinäjoen yksiköllä on hyvät näkymät, ja sijoittuminen tehtiin voimakasta Etelä-Pohjanmaan liiketoimintamme laajentumista ajatellen. Seinäjoella parasta on logistisen sijainnin lisäksi hyvä ja elinvoimainen yritysilmasto.”

Suosittelen: Kaija Kuusela, pj. Seinäjoen Yrittäjät ry

Seinäjoella on todella monipuolinen tarjonta palveluita. Kaupunki on pullollaan erikokoisia eri alojen liikkeitä ja kauppoja. Yrittäjähenki on niin vahva, että se vie läpi harmaan kiven.

Suosittelemme: Jarl-Matti Antti ja Anssi Uitto, Jakamo

”Kaupungin positiivinen imu ja voimakas kasvun kierre kannustavat ihmisiä ja yrityksiä uudistumaan ja kehittymään. Tähän flowhun on helppo hypätä mukaan, tervetuloa!”

Suosittelen: Mark Wiltshear, yrittäjä, Xport

”Seinäjoki boasts a supportive business community, where creative people help each other to thrive. The renowned entrepreneurial spirit of Etelä-Pohjanmaa is alive and well, and has become more diverse and more international. To occupy your free-time, dive into the various Summer events and festivals, the passionate sports culture and the vast expanse of forests and countryside to explore.”

Suosittelen: Timo Mantila, toimitusjohtaja, Lakea

”Kasvu ja draivi ovat niin kovaa, että Seinäjoelle kannattaa sijoittua. Asiakaspotentiaalia on paljon. Kaupunki ei ole kuitenkaan liian suuri verrattuna ruuhka-alueisiin. Päiviin mahtuu enemmän elämää. Työvoiman saatavuus on hyvä. Pääkaupunkiseudulla arvostetaan pohjalaisia tekijöitä, mutta oikeasti he haluavat olla täällä. Nyt täällä alkaa olla hyvin töitä.”

Suosittelen: Sami Rumpunen, festivaalijohtaja, Provinssi

”Minulle Seinäjoki näyttäytyy rohkeana ja avoimena kaupunkina, joka on täynnä oikeanlaista hulluutta sekä nopeaan reagointiin ja kekseliäisiin ratkaisuihin kykeneviä yrittäjiä ja päättäjiä. Kaupunki, joka on yhteisellä asialla, vahvassa kehityksen myötävirtauksessa ja uskoo upeaan tulevaisuuteen. Täydellinen ympäristö kaltaisellemme festivaaliorganisaatiolle!”