ME SUOSITTELEMME

Seinäjoki on vetovoimainen kaupunki yhdistettynä hyvään maantieteelliseen sijaintiin. Niin logistiset yhteydet kuin tavoitettavuuskin ovat huipputasoa ja mahdollistavat myös kansainvälisen liiketoiminnan määrätietoisen kehittämisen. Seinäjoella on hyvä tekemisen meininki yhdistettynä pitkäjänteiseen kaupungin kehitystyöhön niin asukkaiden kuin yritystenkin hyvinvoinnin osalta. Alueen yritystoiminta on vireää ja monipuolista tarjoten lukuisia mahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille. Seinäjoki on selkeä kasvukeskus, jossa yritykset ja yrittäminen kuuluvat kiinteästi osaksi alueellista kehitystä.

Tuomas Tukeva, toimitusjohtaja, KONEITA.COM ja Osmatic Oy, www.koneita.com  www.osmatic.fi

Seinäjoki on keskeisellä paikalla kaikkialle Suomeen katsottuna. Ja kasvavassa ja vetovoimaisessa kaupungissa tehdastilojen vakuusarvo on kohdallaan. Kapernaumi-Roveksen teollisuusalue on yksi Suomen monipuolisimmista teollisuuden palvelukeskittymistä. Täällä kaikki alihankkija- ja kumppaniverkostoista logistiikkayrityksiin ja varaosatoimittajiin ovat minuuttien matkan päässä.

Tero Pukkila, toimitusjohtaja, Ferrum Steel Oy, www.ferrumsteel.fi

 

Seinäjoen liike-elämässä vallitsee kannustava ilmapiiri, jossa luovat ihmiset tukevat toistensa menestystä. Etelä-Pohjanmaan maankuulu yrittäjähenki elää ja voi hyvin edelleen – ajan myötä se on muuttunut monipuolisemmaksi ja kansainvälisemmäksi. Vapaa-ajan viettoon riittää vaihtoehtoja: tutustu kesätapahtumien ja festivaalien kirjoon, sukella intohimoiseen urheilukulttuuriin tai retkeile metsä- ja maaseutumaisemissa.

Mark Wiltshear, yrittäjä, Xport Oy,  www.xport.fi

Seinäjoen kaupunki on lähtenyt kehittymään aikoinaan rautatieaseman ympärille ja siksi on minusta todella hienoa, että aluetta kehitetään nyt suurella sydämellä. Asemanseudusta saadaan vanhaa ja uutta taidokkaasti yhdistelemällä koko maakunnan olohuone. Seinäjoella on hyvä yrittää, koska täällä ilmapiiri on todella yrittäjäystävällinen. Kaupungissa on tekemisen meininki eikä asioita turhaan jarrutella.

Petri Pihlajaniemi, yrittäjä, Hotelli-Ravintola Alma, www.hotelalma.fi

 

Minulle Seinäjoki näyttäytyy rohkeana ja avoimena kaupunkina, joka on täynnä oikeanlaista hulluutta sekä nopeaan reagointiin ja kekseliäisiin ratkaisuihin kykeneviä yrittäjiä ja päättäjiä. Kaupunki, joka on yhteisellä asialla, vahvassa kehityksen myötävirtauksessa ja uskoo upeaan tulevaisuuteen. Täydellinen ympäristö kaltaisellemme festivaaliorganisaatiolle!

Sami Rumpunen, festivaalijohtaja, Provinssi, www.provinssi.fi

 

Seinäjoella on todella monipuolinen tarjonta palveluita. Kaupunki on pullollaan erikokoisia eri alojen liikkeitä ja kauppoja. Yrittäjähenki on niin vahva, että se vie läpi harmaan kiven.

Kaija Kuusela, puheenjohtaja, Seinäjoen Yrittäjät ry., www.seinajoenyrittajat.fi

Seinäjoki on mainion kokoinen kaupunki lapsiperheelle. Peruspalveluiden lisäksi täällä on kaikki lapsiperheen tarpeisiin erikoistuneet palvelut, erikoisliikkeet ja vapaa-ajanviettopaikat. Yksityisten lastenhoitopalveluiden ansiosta perheillä on monipuolisia vaihtoehtoja päivähoitopaikan valinnassa. Harrastusmahdollisuuksissa Seinäjoki on vertaansa vailla. Kulttuuripalveluista esimerkiksi kirjastomme on huikea elämys. Kahden pienen pojan äitinä arvostan sitä, että kaikki palvelut ovat helposti saavutettavissa ja äidillä jää aikaa myös yrittää.

Maarit Karvonen, yrittäjä, Seinäjoki Activity Park. www.dap.fi

Kasvu ja draivi ovat niin kovaa, että Seinäjoelle kannattaa sijoittua. Asiakaspotentiaalia on paljon. Kaupunki ei ole kuitenkaan liian suuri verrattuna ruuhka-alueisiin. Päiviin mahtuu enemmän elämää. Työvoiman saatavuus on hyvä. Pääkaupunkiseudulla arvostetaan pohjalaisia tekijöitä, mutta oikeasti he haluavat olla täällä. Nyt täällä alkaa olla hyvin töitä.

Timo Mantila, toimitusjohtaja, Lakea Oy, www.lakea.fi

Pohjoismaisena yhteiskuntarakentajana rakennamme kestävää tulevaisuutta Suomessa. Haluamme luoda elämisen ja asumisen mahdollisuuksia myös Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoella nostokurjet kertovat nopeasta kehittymisestä ja asumisen tiivistymisestä keskustaan. Keskustan vetovoiman vahvistuminen luo hyviä mahdollisuuksia menestyvälle kaupalle ja yrittäjyydelle. Seinäjoen kompakti koko takaa asukkailleen helpon arkielämisen; hyvät palvelut ja loistavat vapaa-ajanviettopaikat sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet ovat helposti tavoitettavissa. Täällä on ihmisen hyvä olla!

Miikka Voipio, yksikönjohtaja Peab, www.peab.fi

Kaupungin positiivinen imu ja voimakas kasvun kierre kannustavat ihmisiä ja yrityksiä uudistumaan ja kehittymään. Tähän flowhun on helppo hypätä mukaan, tervetuloa!

Jarl-Matti Anttila ja Anssi Uitto, yrittäjät, Jakamo, www.jakamo.net