Asema

Seinäjoen asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle.

Helsinki-Tampere-Seinäjoki-Oulu pääradan varrella

Yli 2 miljoonaa matkustajaa vuosittain

Tunnin välein junayhteys Helsingistä Seinäjoelle

Yhteensä 115 000 kerrosneliömetriä tilaa työnteolle, liikkumiselle ja asumiselle

Seinäjoen keskusta-alueen suurin investointikohde 2020-luvulla

Moderni portti avaruuden pääkaupunkiin ja koko Etelä-Pohjanmaalle.

Kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Asemalta uudelle Keskustorille 100 metriä.

Ensimmäinen vaihe 25 000 neliötä, 80 Meur

Seinäjoen asemahanke etenee suunnitellusti. Asema-alueen keskustan puoleisten kortteleiden rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan mm. uuden matkakeskuksen tilat, uusi asema-aukio, asuntoja, toimistotilaa, liiketiloja, parkkitalo sekä kulkuyhteys ratapihan alitse Pohjan kaupunginosan puolelle.

Kaupungin perhepalvelukeskus Aallokon yksi mahdollinen sijoittumispaikka on asema-alue. Toimintojen sijoittuminen uudelle asemalle mahdollistaisi ensimmäisen vaiheen toteutuksen aloituksen nopeammalla aikataululla. Varsinaisten rakennustöiden arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta. Ensimmäisen rakennusvaiheen laajuus on noin 25.000 m2. Lisäksi noin 500 auton parkkitalo. Ensimmäinen vaihe rakennetaan nykyisen linja-autokentän alueelle ja parkkitalo nykyiselle VR:n liityntäpysäköintialueelle.

Roomalainen kylpylä

Aseman vanhoihin veturitalleihin on suunnitteilla roomalainen kylpylä. Ainutlaatuisen hankkeen takana on yrittäjä Petri Pihlajaniemi, mies useiden vanhojen rakennuskokonaisuuksien pelastamisprojektien taustalla. Kylpylän puitteet tiilisissä veturitalleissa olisivat Pihlajaniemen mukaan täydelliset. Tunnin junamatkan sisällä on 800 000 potentiaalista asiakasta.

Ota yhteyttä

Asiakas, kumppani, työntekijä vai tontti haussa? Anna meidän auttaa.
Jukka Pajunen, puh. 044 418 1215, jukka.pajunen(at)intoseinajoki.fi