Kasvulle tarvitaan tilaa – sopivaan hintaan

Kattoelementtejä tekevän SeiKat Oy:n toimitusjohtaja Arja Suomalainen arvostaa maakunnan avaruutta ja sitä, että eteläpohjalaisten maine kiirii tekijöidensä edellä.

”Olimme hiljakkoin eräässä suuressa rakennushankkeessa Etelä-Suomessa ainoa aliurakoitsija, joka pysyi aikataulussa eli teki mitä lupasi. Rakennusala on todella kilpailtu, ja kaupat saa useimmiten se, joka tekee halvimmalla. Kuitenkin on ollut nähtävissä, että myös työ puhuu puolestaan. Olemme saaneet isoja kauppoja sen vuoksi, että tulemme paikalle kun on sovittu ja teemme luvatun huolellisesti.

Eteläpohjalaisten maine yhteistyökumppanina on ehdottomasti kilpailuetu varsinkin pääkaupunkiseudulla. Eteläpohjalaisten rehtiys ja jämäkkyys ei ole mikään myytti, se on fakta. Sen huomaa toimintakulttuureistakin. Etelässä kaikki sovitaan paperilla ja rakennushankkeiden vakuusmaksut ovat suuremmat. Täällä varsinkin tuttujen asiakkaiden kanssa asioista sopiminen on suoraviivaisempaa. Kun jotain on sovittu, se pitää aina.

Arja Suomalainen, SeiKat Oy

Maakunnassa on motivoituneita rakentamisen ammattilaisia. Omien työntekijöiden ja asentajien lisäksi teemme yhteistyötä joidenkin pienempien rakennusliikkeiden ja yrittäjien kanssa. Puutavara esikäsitellään sahalla Ylistaron Untamalassa. Pintahuopaurakoitsija-kumppani on niin ikään Seinäjoelta. Kattoelementtimme asennetaan maakunnan omin voimin, oltiin sitten Rovaniemellä tai Espoossa.

Kaksi edellistä vuotta ovat olleet yrityksellemme nopean kasvun aikaa, liikevaihtomme nousi viime vuonna kolmeen miljoonaan. Olemme saaneet isoja työmaita ja julkisia rakennuskohteita. Esimerkiksi tänä syksynä on alkamassa Espoon Perkkaan koulun rakentaminen. Se on meidän historiamme suurin hanke.

Olimme myös mukana Kasvu Openissa Etelä-Pohjanmaalla, minkä myötä yrityksen suuntaa tuli ajateltua syvällisemmin ja tulevaisuuteen tähyten. Ohjelman kautta tullut sparraus oli tärkeää.

Seinäjoella on hyvä yrittää ja kasvaa, mutta toivomisen varaakin on. Kohtuuhintaisia liiketiloja voisi olla enemmän saatavilla, etteivät yritysten kasvuhalut kaadu siihen. Me löysimme hyvät vuokratilat Ylistarosta. Tarvitsemme korkeaa tilaa ja ison piha-alueen, kun käsiteltävät kappaleet ovat isoja.

Yrittäjänä ja toimitusjohtajana on mielenkiintoista olla, varsinkin yrityksemme kasvun näkeminen on ollut antoisaa. Työn vastapainona viihdyn hevostallilla. Toimitusjohtajan tärkein tehtävä on ajatteleminen, ja minulta se sujuu usein parhaiten lantatalikon varressa tai metsässä.”

Teksti: Kirsi Haapamatti, Kuva: Krista Luoma

 

Pikagallup
Mikä on yrittäjän näkökulmasta parasta Seinäjoella?
On avaruutta, hyvät liikenneyhteydet ja vaikka ollaan Ylistarossa maaseudulla, on Seinäjoen palveluihin lyhyt matka. Myös työvoimaa on kohtuullisen hyvin saatavilla.

Mitä kerrot ulkopaikkakuntalaisille Seinäjoesta?
Kerron lakeudesta ja Ylistaron Komiasta kirkosta. Moni tietää Seinäjoesta Tangomarkkinat, muttei välttämättä paljoa muuta.

Paras paikka Seinäjoella 
Mäki-Pohdon ravi- ja ratsastuskeskus Ylistarossa. Olen siellä viettänyt paljon aikaa hevosharrastuksen parissa. Kaupungin soisi satsaavan alueen kehitykseen, sillä potentiaalia on kovasti. Siellä on aikanaan pidetty isojakin ratsastuskilpailuja, esimerkiksi suomenhevosten SM-kisat. Sitä paitsi hevostytöistä kasvaa isona johtajia.

www.seikat.fi

Haluatko kuulla lisää Seinäjoesta?

Seinäjoki jatkaa tänäkin vuonna voittokulkuaan yrittäjien ykköskaupunkina Suomessa. Kaupunki elää ja hengittää yritysten onnistumisen, menestyksen ja kasvun tahdissa. Yrittäjät ovat kaupunkimme käyntikortti, siksi esittelemme heitä erityisellä ylpeydellä. Tutustu yrittäjiimme ja heidän ajatuksiinsa. Olisitko mielelläsi osa tähtijoukkuettamme? Se sopii. Ota yhteyttä, jutellaan lisää.

7 + 7 =

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa