Kaverin mitalla parempi

Perintäritari Oy:n toimitusjohtaja Jussi Saarijärvi tietää, että toiseen seinäjokiseen yrittäjään voi luottaa.

”Kun appiukko ensimmäisen kerran alkoi puhua eläköitymisestään ja että jatkaja pitäisi saada, epäröin. En uskaltanut loikata varmasta palkkatyöstä puolustusvoimista perintätoimistoyrittäjäksi. Muutama vuosi tuon jälkeen kuvioihin tuli appiukon toinen vävy, Juha (Järvinen), ja tulin toisiin ajatuksiin yrittäjyydestä. Yksin en yrittäjäksi olisi lähtenyt, eikä varmasti Juhakaan. Kahdestaan me ajattelimme, että saamme tämän toimimaan ja niin kävikin.

Jussi Saarijärvi, Perintäritari Oy

Yrittäjävastuun jakaminen toisen kanssa on hurjan tärkeä juttu. Kuin luonnostaan meillä on myös omat, erilaiset vahvuutemme. Juha on suvereeni myynnissä ja markkinoinnissa, minulta luonnistuu hallinto ja talous. Vaikka emme työskentele samassa kaupungissa, olemme joka päivä yhteydessä puhelimitse. Puhumme kaikesta yrittäjyyteen liittyvästä. Myös vaikeat tilanteet käymme läpi yhdessä. Sellaisia voivat olla esimerkiksi haastavat asiakaskohtaamiset. Soitto perintätoimistosta ei ole se mieluisin puhelu kenellekään, mutta oikeastaan niin ei tarvitse olla. Perintätoimisto ei ole mikään riistäjä, vaan tavoitteena on auttaa ja neuvotella realistinen maksusuunnitelma. Työni on onnistunut, kun velallisella on helpottunut olo ja tunne, että kyllä tästä selvitään.

Haluamme olla arvostetuin kumppani

Arvostan tosi korkealle sitä, että Seinäjoella on niin hyvä yrittäjien tukiverkko. Perintätoimistona meillä ei juuri ole saman alan yrittäjäkollegoita verkostossa, mutta myös muun alan yrittäjien vertaistuki on tärkeää.

Palveluistamme valtaosa on pienyritysten välistä perintää. Vaikka on ollut koronan vuoksi epävarmat ajat, perintätoimien määrä ei ole räjähtänyt käsiin. Yrittäjät ovat kollegiaalisia ja antavat toisilleen joustoa. Yhteen hiileen puhaltaminen näkyy myös näin.

Olemme juuri tänä syksynä palkanneet ensimmäisen vakituisen työntekijämme. Tavoitteena on kasvaa edelleen, uusien asiakkaiden myötä. Haluamme olla arvostetuin kumppani saatavien hallinnassa ja perinnässä.

Seinäjoella on hyvä kasvaa, sillä täällä on suuren kaupungin elkeet. Yritykset kiinnostuvat Seinäjoesta. Start-up -yrityksiä ja liiketoimintaansa ulkomaille kasvattavia yrityksiä meillä ei montaa ole, vaikka valmiudet ja ympäristö täällä kyllä ovat valmiina. Kaupunki voisi kenties vielä enemmän laittaa paukkuja näiden kasvuyritysten tukemiseen.”

 

Teksti: Kirsi Haapamatti, kuva: Krista Luoma

 

Pikagallup
Mikä on yrittäjän näkökulmasta parasta Seinäjoella?
Vahva yrittäjäjärjestö. Vertaistukea on aina tarjolla. Seinäjoen yrittäjien hallituksen jäsenenä tiedän, että tekeillä olevan strategian mukaan jatkossa satsataan erityisesti henkilökohtaisen tuen tarjoamiseen yrittäjille.

Mitä kerrot ulkopaikkakuntalaisille Seinäjoesta?
Kerron ylpeänä, että Seinäjoki on erittäin yrittäjämyönteinen kaupunki. Täällä yrittäminen on helppoa. En ole muualla toki yrittäjänä toiminut, mutta enpä haluaisikaan.

Paras paikka Seinäjoella
Vastaan että Padel or Dien sisähalli Jalostajankujalla. Innostuin heinäkuussa lajista ja siitä tuli heti intohimo ja viihdyn hallilla usein.

www.perintaritari.com

Haluatko kuulla lisää Seinäjoesta?

Seinäjoki jatkaa tänäkin vuonna voittokulkuaan yrittäjien ykköskaupunkina Suomessa. Kaupunki elää ja hengittää yritysten onnistumisen, menestyksen ja kasvun tahdissa. Yrittäjät ovat kaupunkimme käyntikortti, siksi esittelemme heitä erityisellä ylpeydellä. Tutustu yrittäjiimme ja heidän ajatuksiinsa. Olisitko mielelläsi osa tähtijoukkuettamme? Se sopii. Ota yhteyttä, jutellaan lisää.

8 + 5 =

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa