Toimialat

Tutustu monipuoliseen osaamiseemme

Seinäjoki on ollut koko 2000-luvun yksi merkittävimmistä suomalaisista kasvukeskuksista. Rakentavin, muuttovetovoimaisin, yrittäjäystävällisin. Eikä tahti hiivu, päinvastoin. Vuoteen 2021 mennessä Seinäjoella investoidaan miljardi euroa elinvoimaisuuteen. Luvassa on mm. kasvonsa täydellisesti pesevä kaupallinen keskusta ja yhteensä satoja hehtaareja uusia yritysalueita Itäväylän varrella. Tutustu monipuoliseen osaamiseemme vahvojen toimialojemme näkökulmasta.

Tässä muutama argumentti, miksi Seinäjoki
Kasvukaupungin vakaa kiinteistön ja maapohjan arvonnousu
Kaupungin vetovoima tukee työvoiman saatavuutta
Positiivinen tekemisen meininki, työvoiman pysyvyys
Erinomainen sijainti Helsinki – Tampere – Seinäjoki -kasvukäytävällä
Kustannustehokas ja nopea maantielogistiikka, uusi Itäväylä
Pääratayhteys Vuosaaren satamaan, ratayhteys Kaskisten satamaan
Vahva yrityskumppaniverkosto lähellä
Huoltovarmuus, vähemmän tuotannon seisokkejaseisokkeja
Hyvä saavutettavuus: Helsinkiin 2 h 35 min, Tampereelle 1 h 5 min
Kansainväliset lentoyhteydet Helsingin, Tampereen ja Vaasan kautta
Alhaisempi kustannustaso verrattuna isompiin kaupunkeihin
Kasvavan Seinäjoen palvelutarjonta
SeAMK ja yliopistokeskus, opiskelija- ja tutkimusyhteistyö
Seinäjoki on nuorekas, rytmikäs ja kasvava kaupunki!

LATAA tästä esite

Esitteessä kerromme tarkemmin tulossa olevista investoinneista alueellemme.

LATAA tästä Seinäjoen elinkeinokatsaus

Katsaus koostuu tilastollisista yritys-, työllisyys- ja tulodynamiikan indikaattoreista ja vertailutiedoista Suomen 20 suurimpaan kaupunkiin.

METALLI- JA TEKNOLOGIATEOLLISUUS

Seinäjoella sijaitsee mittava teknologiateollisuuden työstö- ja alihankintaklusteri. Kaupungissa on yli 350 teollisuuden toimipaikkaa, joista lähes 100 valmistaa metalli- ja teknologiateollisuuden tuotteita.

Tutustu yritysalueisiimme ja vapaisiin toimitiloihin.

Mekin toimimme Seinäjoella

Finn-Power Oy: rakenteilla 20.000 m2:n tehdas- ja toimistotilat Roveksen uudelle alueelle
Caplan
Ferrum Steel
Konepaja Stamac
MR-Steel
PRP
Semko
Tibnor
Ruukki Construction
Trutec

LOGISTIIKKA

ELINTARVIKETEOLLISUUS

Me suosittelemme

Seinäjoella toimii 40 elintarviketuotannon yritystä, mukana isot toimijat Atria Suomi Oy sekä Valio Oy. Alueellamme on n. 700 tuottajatilaa varmistamaan ruokaketjun raaka-ainesaatavuutta. Samalla se tarjoaa erilaisia sivuvirtoja ja ravinteita jatkojalostamiselle. Yhdessä ympäröivän maakunnan kanssa alueen koko ruokaketjun yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 3,2 mrd €, joka on 62,7% alueen BKT:sta. Elintarviketeollisuudessa työskentelee reilut 10 000 henkilöä.

Seinäjoella on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella alaa. Ammattikorkeakoulussa opiskelee agrologian perus- tai ylemmän tutkinnon parissa, bio- ja elintarviketekniikkaa sekä matkailu- ja ravitsemisalaa reilu 700 opiskelijaa. Yliopistokeskuksen tutkimusryhmistä löytyy erikoisosaamista mm. kuluttajakäyttäytymiseen, elintarvikekehitykseen, elintarvikeketjujen turvallisuuteen, luontoyrittäjyyden ja luonnonvarojen kestävään käyttöön, sulautettuihin järjestelmiin, logistiikkaan sekä digitaaliseen valmistukseen.

Täällä syntyy uusia innovaatioita! Superpottu, Härkis, Mifu ja Pirjon Pakarin gluteenittomat tuotteet ovat lähtöisin alueeltamme. Yritykset voivat hyödyntää mm. tutkimusryhmiä, SeAMK:n opiskelijoita ja bio- ja elintarviketekniikan laboratoriota  tai Foodwest Oy:n apua uuden elintarvikepohjaisen liiketoiminnan luomisessa. Foodwest tarjoaa lisäksi asiakkaidensa käyttöön pilottitehtaan palvelut. Uutta liiketoimintaa voit testata myös käytännössä juuri sinun yrityksesi tarpeeseen etsimällämme kokeilualustalla.

Mekin toimimme Seinäjoella

Atria Suomi Oy 
Valio Oy 
Pirjon Pakari Seinäjoki Oy 
Kärki-Agri Oy 
Hankkija Oy, Seinäjoen rehutehdas 
A-Rehu Oy
Eevia Health Oy
Lakeuden Panimo Oy 
A-Tuottajat Oy 
Osuuskunta Maitosuomi 
Tukkutalo Heinonen Oy 
Ylistaron maataloustarvike Oy
Tuoretie Oy 
Foodwest Oy 
SeiLab Oy

ICT & DATA CENTER

Seinäjoella toimii yli 100 ICT-alan yritystä. Erikoisosaamista on mm. kaupan ja teollisuuden ohjelmistoissa, virtuaaliteknologiassa sekä koneenrakennuksen sulautetuissa järjestelmissä. Microsoftin Turbopump Market Entry Program -ohjelmaan valittu Jakamo on erinomainen osoitus nopeassa tahdissa Seinäjoelta kansainväliseen menestykseen kasvaneista startupeista.

Uusia osaajia alueen yrityksiin kouluttaa Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, jossa opiskelee tälläkin hetkellä yli 450 automaatio- ja tietotekniikka-alan opiskelijaa. Vastaavasti tutkimustoimintaa harjoitetaan Seinäjoen yliopistokeskuksessa mm. virtuaalisuunnittelun ja sulautettujen järjestelmien tutkimusryhmissä.

Uutena liiketoimintamahdollisuutena Seinäjoella avautuu valtatien 18 varrelle kaavoitettava laaja data center – alue, joka tarjoaa muun muassa usean eri sähköntuottajan ylläpitämän sähköverkon, useiden tietoliikenneoperaattoreiden palvelut sekä tietoliikenneyhteydet valtakunnalliseen kuiturunkoverkkoon. Myös lämmön hyötykäyttö mahdollistuu läheisen asunto- ja kauppakeskusalueen rakentumisen myötä.

Mekin toimimme Seinäjoella

KAUPPA JA PALVELUT

KIINTEISTÖSIJOITTAMINEN